Studietur til Riga

TALENTUDVIKLING

Sangkraft Aarhus har etableret et talentudviklingsprogram for unge sangere og dirigenter i alderen 15-25 år. De unge musikere modtager undervisning i hørelære, klaver, musikteori, direktion og ensemblesang og mødes i fire intensive weekender om året.

Programmet udføres med økonomisk støtte fra Statens Kunstfond og en lille egenbetaling.
Er du interesseret i at deltage eller kender du et ungt menneske, der er interesseret, så kontakt os.

 

 

I 2020/21 er programmet som følger:

12/9 med Jonas Rasmussen
6-8/11 med Michael Deltchev
15-17/1 med Tecwyn Evans
12-14/3 med Søren K. Hansen

Desuden undervisning i hørelære og klaver ved Anders Dohn.

Der er plads til 20 deltagere.
Der er pt. 2 ledige pladser, kontakt os for nærmere information.

“Dirigentlinjen på Sangkraft Århus har været et fundament for mine færdigheder som dirigent – at indstudere en sats, at lytte til fejl fra et kor, at forberede sig som dirigent, at overskue de teoretiske elementer og selvfølgelig at kunne udtrykke og formidle komponistens hensigt med musikken gennem mine hænder foran et kor. Men det bedste ved weekenderne er, at man har en masse andre dirigent-studerende ved sin side, som er mindst lige så engagerede og optagede af faget, som en selv. Vi inspirerer hinanden med vores meget forskellige måde at gå til direktionsfaget på, og man lærer meget af at se hinanden i aktion. 

Men alt denne dirigentundervisning, oplever jeg, er ikke blot udviklende for færdigheden at kunne dirigere – den styrker også ens grundlæggende musikalitet ved at give et overblik over den musik, man synger/udøver, og man bliver skarp i alle musikkens fagområder, hvilket lige pludselig gør det endnu mere spændende og interessant at have med musikken at gøre. 

Jeg kunne uden tvivl ikke være kommet ind på direktionslinjen på MGK (Musikalsk GrundKursus) uden at have haft al den undervisning og kunnen, jeg har fået fra Sangkrafts dirigentlinje.”  

Erik Buchreitz, deltager 2016-2020