AARHUS PIGEKOR

AARHUS U

Grundidéen bag Aarhus U er, at samle de dygtigste unge herrer og damer fra hhv. Skt. Clemens Drengekor, Clemens Knejterne, Aarhus Pigekor og EVE (Egå Vokalensemble) for dermed at skabe et eliteungdomskor i Aarhus. Med 40 medlemmer i alderen 15 – 26 år er koret det største ungdomskor af sin slags i Danmark.

Aarhus U blev dannet i 2015 og siden oktober 2017 ledes koret af Jonas Rasmussen, som overtog dirigentpinden fra korets stiftere Carsten Seyer-Hansen og Birgitte Næslund Madsen. Med 40 medlemmer er koret det største ungdomskor af sin slags i Danmark.

Aarhus U er kendetegnet ved at synge lige dele klassisk og rytmisk musik. Det gør, at koncerter altid er varierede, og at der findes noget for enhver smag. Koret synger langt det meste repertoire udenad og har altid til fokus at give publikum en oplevelse ud over det sædvanlige. Mange af de stykker, der synges, er let koreograferet, og koret stræber efter at eksperimentere med forventningerne til en “normal” korkoncert.

Læs mere på korets egen hjemmeside

DIRIGENT

Jonas Rasmussen

Kordirigent Jonas Rasmussen (*1992) er solistklasseuddannet (2019) fra Det Jyske Musikkonservatorium (Carsten Seyer-Hansen og Søren K. Hansen), Master with Distinction (2017) fra University of Cambridge (Stephen Layton og Tim Brown) og Bachelor (2016) fra Kungliga Musikhögskolan i Stockholm (Fredrik Malmberg og Mats Nilsson).

Til dagligt dirigerer Jonas tre kor:
Akademisk Kor Århus, Barbershopkoret BarbAros og Ungdomskoret Aarhus U.

De seneste år har han med sine kor vundet talrige internationale priser, fx “Sing for Gold” i Barcelona (AKÅ, 2022), “World Choral Championships” i Tokyo (AKÅ, 2019), “Let the Peoples Sing” i Barcelona (BarbAros, 2019) og guld i “European Choir Games” i Gøteborg (Aarhus U, 2019).

Oktober 2019 vandt Jonas i Paris 3. pris samt pris for bedste opførelse af bestillingsværk af Cecilia McDowall ved International dirigentkonkurrence for unge dirigenter under 30 år.

Jonas er lærer i klassisk korledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium, korkonsulent hos Korliv – Folkekirkens Kororganisation, sangkonsulent hos Sangkraft Aarhus samt bassanger i Barbershopkvartetten HusAar.

Desuden underviser han regelmæssigt i direktion og er ofte engageret som instruktør på kurser i ind- og udland.

VIL DU SYNGE I AARHUS U?

Kontakt koret via facebook eller på mail optagelse.aarhusu@gmail.com