DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUMS PIGEKOR

DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUMS PIGEKOR

Det Jyske Musikkonservatoriums pigekor (DJMP) består af ca. 45 piger i alderen 13-19 år, der har et vidtfavnende repertoire med ny og gammel, klassisk og rytmisk musik.

Koret blev oprettet i efteråret 1986 som øvekor for de studerende ved konservatoriet.Gennem årene har pigekoret givet mange koncerter i eget regi, mest kirkekoncerter i og omkring Århus, det har også sunget til konferencer og receptioner med et varieret og underholdende program.

Koret har deltaget i en række forskellige projekter og større værker, bl.a . en musical, en børneopera af Benjamin Britten, Matthæuspassionen af J. S. Bach med bl.a. Århus Symfoniorkester og i et nyt dansk værk over historien om Hobitten.

Rejser og udvekslingsbesøg har været på programmet ved flere lejligheder. Der har været besøg af dygtige børnekor fra Slovakiet, Spanien, USA og Island, ligesom koret selv har arrangeret korrejser til udlandet. I 1996 gik turen til Paris, i sommeren 1998 til Island, efteråret 2003 til Litauen. I efterårsferien 2005 deltog koret i en international korfestival på Mallorca.

Koret deltog i korkonkurrencen Musica-Mundi i 2006 i Budapest. Koret deltog igen i konkonkurrencen Musica-Mundi i Budapest i april 2009, hvor koret vandt sølvmedalje.

Senest har koret deltaget i korkonkurrencen “Sangerdyst fra kyst til kyst” den 22.-24. april 2010 i Esbjerg. Her vandt koret blandt 12 andre kor første præmien på 25.000 kr.

Koret har i alle årene siden 1986 været under ledelse af Helle Høyer Vedel.

DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUMS PIGEKOR

DIRIGENT

Helle Høyer Vedel

Uddannet almen musikpædagog (1981) og musikleder (1984) fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus. Helle Høyer Vedel har siden 1979 været dirigent for forskellige kor i Århus og omegn. Fra 1981, hvor hun blev ansat som korleder på Aarhus Musikskole, har hun især beskæftiget sig med kor for børn og unge. I en lang årrække har hun arbejdet med de yngste korsangere på musikskolen samt musikskolens ungdomskor, men siden 1999 har hun koncentreret sig om aldersgruppen 12 – 24 år med et børnekor og ”Aarhus Pigekor”.

På Det Jyske Musikkonservatorium har Helle Høyer Vedel siden 1986 delvist undervist studerende i børnekorledelse samt dirigeret ”Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor”. I flere sammenhænge har hun været instruktør for mange korsangere og musikere, bl.a. til skolekoncerter med Aarhus Symfoniorkester og Pige- og Drengekor fra Aarhus Musikskole.

VIL DU SYNGE I PIGEKOR?

Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor optager løbende nye sangere.

Kontakt dirigent Helle Høyer Vedel på tlf 26135889 eller hoved@fibermail.dk