DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUMS PIGEKOR

DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUMS PIGEKOR

Det Jyske Musikkonservatoriums pigekor (DJMP) består af ca. 45 piger i alderen 13-19 år, der har et vidtfavnende repertoire med ny og gammel, klassisk og rytmisk musik.

Koret blev oprettet i efteråret 1986 som øvekor for de studerende ved konservatoriet.Gennem årene har pigekoret givet mange koncerter i eget regi, mest kirkekoncerter i og omkring Århus, det har også sunget til konferencer og receptioner med et varieret og underholdende program.

Koret har deltaget i en række forskellige projekter og større værker, bl.a . en musical, en børneopera af Benjamin Britten, Matthæuspassionen af J. S. Bach med bl.a. Århus Symfoniorkester og i et nyt dansk værk over historien om Hobitten.

Rejser og udvekslingsbesøg har været på programmet ved flere lejligheder. Der har været besøg af dygtige børnekor fra Slovakiet, Spanien, USA og Island, ligesom koret selv har arrangeret korrejser til udlandet. I 1996 gik turen til Paris, i sommeren 1998 til Island, efteråret 2003 til Litauen. I efterårsferien 2005 deltog koret i en international korfestival på Mallorca.

Koret deltog i korkonkurrencen Musica-Mundi i 2006 i Budapest. Koret deltog igen i konkonkurrencen Musica-Mundi i Budapest i april 2009, hvor koret vandt sølvmedalje.

Senest har koret deltaget i korkonkurrencen “Sangerdyst fra kyst til kyst” den 22.-24. april 2010 i Esbjerg. Her vandt koret blandt 12 andre kor første præmien på 25.000 kr.

DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUMS PIGEKOR

DIRIGENT

Birgitte Næslund Madsen

Birgitte Næslund Madsen overtog i 2021 rollen som dirigent for Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor efter Helle Høyer Vedel.

Birgitte er uddannet cand. mag i musikvidenskab, engelsk og fransk og var indtil 2021 ansat som lektor ved Egaa Gymnasium. Her underviste hun i musik og engelsk og har været med til at opbygge skolens omfattende musikmiljø fra skolens start i 2005.

Hun stiftede i 2006 Hjortshøj Pigekor (med Lene Juul Langballe, Den Jyske Opera), EVE i 2008, Junior EVE i 2012 og senest Ungdomskoret Aarhus U i 2015 (med Carsten Seyer-Hansen). I dag er hun dirigent for hhv. EVE, Landskoret, Aarhus Musikskoles Juniorkor, Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor og Aarhus Pigekor.

Fra 2016 til 2021 har Birgitte Næslund Madsen desuden været tilknyttet Den Jyske Operas talentprogram “Talent U” og har varetaget en række opgaver, f.eks. som korsyngemester på produktionen “Intet” i 2016-2017, udvikling af forestillingerne Carmen(2018) og Dracula(2020).

Birgitte har med EVE opnået flotte placeringer i internationale korkonkurrencer (European Choir Games & Grand Prix of Nations i både 2017 og 2019), en finaleplads i Danmark har talent i 2018 og har desuden deltaget i en række større koncertbegivenheder i samarbejde med anerkendte musiknavne – fra The Real Group til tv·2.

Birgitte Næslund Madsens musikalske profil er kendetegnet ved en ligedelt respekt og interesse for klassisk musik, rytmisk musik og folkemusik og dette afspejles i korenes repertoire, som er særdeles afvekslende. Hun interesserer sig desuden for det dramatiske og koreografiske aspekt og arbejder også med at integrere disse i korarbejdet. 

Birgitte Næslund Madsen har desuden et omfattende virke som korsanger på semi-professionelt niveau bag sig. Indtil 2015, hvor hun valgte at stoppe den del af sit virke til fordel for korlederrollen, var hun medlem af den prisvindende vokalgruppe Concert Clemens, som er et af landets dygtigste.

Birgitte Næslund Madsen blev i 2021 ansat som korleder på Aarhus Musikskole, hvor hun nu leder Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor og Aarhus Pigekor.

VIL DU SYNGE I PIGEKOR?

Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor optager løbende nye sangere.

Kontakt dirigent Birgitte Næslund Madsen på binam@aarhus.dk.