DET JYSKE MUSIKKONSERVATORIUMS PIGEKOR

SORA

SORA er et ungt kvindekor for sangere fra 20-30 år. Koret er nystartet i sæsonen 2023-24 og består af en sammenlægning af tidligere sangere i 2 pigekor hhv. Aarhus Pigekor og EVE.

Koret synger primært klassisk kormusik, både det traditionelle og det mere eksperimenterende repertoire og musik skrevet på bestilling til koret. Ligesom i de 2 kor, som koret er opstået ud af, vil der være et højt ambitionsniveau og et højt aktivitetsniveau med koncerter, indspilningsprojekter og projekter i løbet af året, både i samarbejde med andre kor fra Aarhus Korskole, men også i samarbejde med musikere, komponister og ensembler. Koret rejser ca. hvert andet år til udlandet enten til konkurrence eller festival.

Læs mere på korets egen hjemmeside.

DIRIGENT

Birgitte er uddannet cand. mag i musikvidenskab, engelsk og fransk og var indtil 2021 ansat som lektor ved Egaa Gymnasium. Her underviste hun i musik og engelsk og har været med til at opbygge skolens omfattende musikmiljø fra skolens start i 2005.Hun stiftede i 2006 Hjortshøj Pigekor (med Lene Juul Langballe, Den Jyske Opera), EVE i 2008, Junior EVE i 2012 og senest Ungdomskoret Aarhus U i 2015 (med Carsten Seyer-Hansen). Siden 2021 har Birgitte Næslund Madsen været ansat på Aarhus Musikskole, hvor hun er dirigent for Aarhus Juniorkor, Aarhus Pigekor, og fra 2023, SORA.

Fra 2016 til 2021 har Birgitte Næslund Madsen desuden været tilknyttet Den Jyske Operas talentprogram “Talent U” og har varetaget en række opgaver, f.eks. som korsyngemester på produktionen “Intet” i 2016-2017, udvikling af forestillingerne Carmen(2018) og Dracula(2020).

Birgitte har med EVE opnået flotte placeringer i internationale korkonkurrencer, og har desuden deltaget i en række større koncertbegivenheder og tv-optrædener med sine kor. BNM’s musikalske profil er kendetegnet ved en ligedelt respekt og interesse for klassisk musik, rytmisk musik og folkemusik og dette afspejles i korenes repertoire, som er særdeles afvekslende. Hun interesserer sig desuden for det dramatiske og koreografiske aspekt og arbejder også med at integrere disse i korarbejdet. Hun er desuden en efterspurgt workshopholder og instruktør både ved nationale og internationale stævner. I 2023-2024 er hun instruktør på både Europa Cantat Junior i Ghent, Eurotreff i Wolfenbüttel og Norbusang.

VIL DU SYNGE I KVINDEKOR?

SORA optager løbende nye sangere.

Kontakt dirigent Birgitte Næslund Madsen på binam@aarhus.dk