SKT. CLEMENS DRENGEKOR

SKT. CLEMENS DRENGEKOR

Historien om Skt. Clemens Drengekor er kort fortalt en historie om at skabe et ambitiøst kor med rum til leg, fællesskab og læring. I maj 2003 tog Domkantor Carsten Seyer-Hansen sammen med Aarhus Musikskole initiativet til Skt. Clemens Drengekor, og allerede i november samme år afholdt vi vores første koncert. I dag tæller koret 45 drenge og mænd i alderen 9-60 år, vi afholder ca 10 koncerter om året, og tager på studieture i både ind- og udland, når lejligheden byder sig.

En vigtig filosofi har fra begyndelsen været, at drengene skal møde andre drenge, som også synger. Derfor har vi stort set hvert år i korets levetid lavet fælles julekoncert med Herning Kirkes Drengekor og sunget koncerter sammen med både Thisted Drenge- og Mandskor og Haderslev Drengekor.

 

På egen hånd har koret givet koncerter i Danmark, Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig og sunget med bl.a. Concerto Copenhagen, Aarhus Symfoniorkester, BaSix, Vocal Line, Kaare Norge, Aarhus Jazz-Orchestra og Fallulah.

Koret har siden starten været tilknyttet Aarhus Domkirke, og undervisningen af drengene foregår i samarbejde med Aarhus Musikskole. Vi er et kor med musikalske ambitioner, og derfor har undervisningen fra dag et været på et højt niveau. Vi er anerkendt af Statens Kunstråd som et professionelt amatørkor, og vi samarbejder med en lang række professionelle aktørere.

DIRIGENT

Carsten Seyer-Hansen

Carsten kunstnerisk leder af SANGKRAFTaarhus og har siden 2003 været ansat som kantor ved Aarhus Domkirke med ansvar for kirkens rige korliv og tillige lektor i klassisk korledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Carsten er en flittig koncertdirigent, dels med egne ensembler: Vokalgruppen Concert Clemens, Aarhus Domkirkes Kantori og Skt. Clemens Drengekor, dels som gæst for en lang række vokale og instrumentale ensembler, fx. Aarhus Bachorkester, Ensemble MidtVest, Esbjerg Ensemble, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Sinfonietta. Ved siden af dette giver han ofte kurser og masterclasses i korledelse i ind- og udland. Carsten er også dirigent for Ungdomskoret Aarhus U, som han i 2015 stiftede med Birgitte Næslund.

VIL DU SYNGE I DRENGEKOR?

Skt. Clemens Drengekor optager løbende nye sangere, og afholder også én gang om året “drengekorets dag” hvor interesserede drenge kan opleve hvordan det er at synge i drengekor.
Kontakt dirigent Carsten Seyer-Hansen på tlf 29809077 eller carstenseyer@gmail.com