“Sang er livgivende. Og det er vigtigt! Man får kontakt med hele sit følelsesliv. Det er vigtigt at synge alene, men det er endnu mere vigtigt at synge sammen. Hvis hele verden sang sammen, så ville der måske være fred, tror jeg. Det er svært at være uvenner, når man synger sammen. Det at være med i sangens fællesskab giver en følelsen af at være vigtig. Man kan ikke undværes i det store kor. Det store kor er jo os alle sammen. Det er det, som livet handler om!”, siger Lisbeth Præstholm Schmidt, der var glad for at være med i dagens fællessang på DOKK1.
Hun fortsætter: “Og det er lige meget, om jeg kender dem, som jeg synger sammen med. Selv hvis vi ikke har et sprogfællesskab, så føler jeg, at vi kender hinanden lidt bedre efter at have sunget sammen.”
Det var Helle Høyer Vedel, der tidligere har været dirigent for Aarhus Pigekor og Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor, der var dagens sangvært. Hun havde valgt en række sange, som på hver sin vis belyste dagens tema, som var Stort&Småt. Der var stemningsfulde og smukke sange om efteråret og om kærlighed. Der var både kendte og ukendte sange. De ukendte sange lærte vi på stedet, og i de kendte sange fik vi andre udfordringer, fx at synge siddende eller stående – og nogle gange skiftede vi position eller roller undervejs.
Der var en virkelig god og afslappet stemning blandt dem, der sang med. Nogle deltagere sang med hele vejen, mens andre af bibliotekets brugere, heriblandt de alleryngste, nød at kunne være med til nogle af aktiviteterne undervejs, fx til opvarmningen eller et par af sangene sammen med mor, far eller bedsteforældre.

“Vi har brug for også at synge om det nære og det gode i livet – særligt i en tid, der er præget af klimakriser, krig, inflation og fejlbehæftede boligvurderinger”, siger Helle Høyer Vedel, der sluttede dagens program af med What a wonderful world på en dag, hvor regnbuen netop havde tittet frem udenfor vinduerne.

Som Peter Østerby sagde til sidst:
“Tak for sangen. Det skal vi have noget mere af! Jeg har det sådan, at det åbner op for resten af dagen. Så man er klar til at tage andre ting ind. Det er derfor, at jeg også synes, at vi skal morgensang i skolerne. Så er eleverne klar til at tage ny viden ind. Man kan jo ikke stå sådan her og synge, vel? [falder sammen], man skal rette sig op!”
I alt var der ca. 100 deltagere til dagens arrangement, Syng Sammen! på DOKK1
Tak til Magistratsafdelingen for Børn og Unge samt Augustinusfonden for at støtte aktiviteterne i Sangkraft Aarhus.
De næste fællessangsarrangementer i Sangkraft Aarhus er:
Den 1. november kl. 17.00-17.45 Sangkraft Synger i Vor Frue Kirke
5 fællessange og 1 minikoncert med Aarhus Musikskoles Juniorkor og Junior-EVE
Den 25. november kl. 11.00-11.45 Syng sammen! på DOKK1 med Helle Kornum under temaet Kamp&Kærlighed