“Jeg synes, at det er rigtig dejligt, at Sangkraft Synger er en blanding af koncert og fællessang. Man føler sig inddraget og er en del af fællesskabet. Det var et super sangvalg i dag – der var både nye sange og mere traditionelle, og så fik vi lov til at være med til en uropførelse!”, siger Laila, der sammen med veninderne Adda og Louise var til Sangkraft Synger i Vor Frue Kirke i går.

Vokalgruppen Maestra og Malene Rigtrup sang for på 5 fællessange – både klassiske sange som En yndig og frydefuld sommertid og Danmark, nu blunder, men også helt nye sange. Den ene var endda så ny, at vi faktisk var en del af en uropførelse. Det var sangen “Når ingen blomsterhjerter slår, som Iben Krogsdal har skrevet teksten til i 2021, og Malene Rigtrup har skrevet melodien nu i år.

Undervejs i fællessangskoncerten sang Maestra 3 sange i flotte og komplekse arrangementer med “Farver” som et fælles tema. Der var omkring 90 deltagere – trods det flotte sommervejr udenfor.

 

 

Laila fortsætter: “Det var rart med opvarmningen – vi fik lige lidt nye tricks med hjem.” Dertil svarer Adda: “Ja, man lærer noget nyt. Og så mærker man virkelig, hvordan det er at være i et kor? Det kan være, at man får smag for det, så man selv får lyst til at synge i kor, men det kan også være, at man i det helt taget bedre forstår den oplevelse, som man har været en del af her. Nu har jeg selv sunget i kor i mange år, og der er det jo altid det samme publikum, der kommer. Her fik vi lov til selv at være med. Det kan bare noget helt andet!”

“Jeg synes, at det var rigtig fedt med de sange, som man ikke havde sunget før. Det var nogle fine sange. Vi tudede alle tre, for vi blev så berørte, særligt af Søren Huss’s Undertiden”, siger Louise og fortsætter: “Man fik helt lyst til at høre originalen – og så fik jeg også lyst til at sende min egen datter afsted til kor. Hun synger nemlig hele tiden!”

Næste arrangement er den 4. oktober kl. 17.00-17.45, hvor AarhusU synger for i Vor Frue Kirke.

Tak til Aarhus Kommunes Musikpulje, der støtter projektet.