“Jeg synes, at det er rigtig dejligt at starte dagen med sang. Det kan man da kun blive glad af!” siger Jette Jensen, der har været til Morgensang i Domkirken, som Sangkraft Aarhus arrangerer i anledning af Århundredets Festival.
Årets tema er Grænser, og det er Brian Stenger Poulsen, organist og korleder for Skt. Clemens Drengekor, der har valgt sangene. Han sørger for en indledende opvarmning af krop og stemme, samt synger og spiller for. Der er både morgen- og aftensange, årstidssange og sange om Danmark.
Jette fortsætter: “I dag var der en enormt flot, blid klang over sangene – det lød rigtig godt. Der var ikke nogen, der sang rigtig kraftigt i forhold til de andre. Det blev sådan mere ensartet. Selvom vi slet ikke kender hinanden, så var der en flot korklang.”
Jette er meget glad for at synge fællessang og kommer ofte til Sangkrafts arrangementer. Hun håber, at vi kan blive ved med at arrangere morgensang som nu i dag:
“Man kommer herind for at synge sammen – og fælleskabet i det, er rigtig altså vigtigt. Der var både vuggestuebørn og en 0. klasse i dag, og så selvfølgelig også os voksne. Vi mødes i sangen, og det fællesskab, det bliver af det. Og alle er velkomne i sangfællesskabet uanset, hvordan de synger”, siger Jette Jensen.
Morgensang i Domkirken er gratis og åbent for alle byens borgere. Der er Morgensang i Domkirken hver dag kl. 9.15-9.45 hele ugen den 6.-10. marts 2023.
Arrangementerne er støttet af Aarhus Kommune.