Det væltede ind med mennesker til Morgensang i årets Festuge i Aarhus. Hver eneste dag strømmede det ind med barslende forældre, daginstitutioner på tur, skoleelever, gymnasieklasser, pensionister og folk på vej til og fra arbejde, tandlæge eller læge. Omkring 800 mennesker i alt blev det til i løbet af ugen, og de sidste 2 dage måtte der blive trykt ekstra sangark under opvarmningen, så alle kunne få et tekstark at læse med i, når der blev sunget salmer, årstidssange og nye sange fra Højskolesangbogen.

Morgensangen blev arrangeret i samarbejde med Stemmer bygger bro, en sangfestival i forbindelse med Aarhus Festuge. I Domkirken var det Brian Stenger Poulsen, og på Rådhuset var det henholdsvis Jens Johansen og Jons Rasmussen, der stod for at varme stemmerne op og lede sangen.

Det var tydeligt at se forskel på deltagerne før og efter sangen. Mange så måske lidt trætte ud på vej ind, men efter udstrækning og lidt morgen- og stemmegymnastik, og dernæst en god gang fællessang med både klassikere som “I Østen stiger solen op”, “Ole sad på en knold og sang” og “Septembers himmel er så blå” og nye sange som “Stille mirakler, når mennesker mødes”, “Du spør mig om håbet” og “Frit land” var deltagerne som forvandlede.

Mange smilte til hinanden og havde fået nyt lys i øjnene. Som en af deltagerne sagde på vej ud af døren: “Det giver sådan en god start på dagen at synge fællessang! Og hvor er det fedt, når vi er så mange. Det lyder simpelthen fantastisk.”

Der kommer morgensang i Domkirken igen i forbindelse med Århundredets Festival, som finder sted i starten af marts, så man kan allerede nu sætte kryds i kalenderen den 6. -10. marts 2023.