Gå ikke glip af 260 sangglade skolebørn, når de sammen med de 17 musikere i Aarhus Jazz Orchestra fylder Aarhus Domkirke med smuk korsang i juni. Koncerterne, der er gratis, markerer 10-års jubilæet for Sangkraft Aarhus, og det skal fejres med nykomponeret musik. 

 

Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra slår sig endnu engang sammen om at spille forrygende KæmpeKor koncerter i Aarhus Domkirke. I år står imponerende 260 sangglade børn fra skoler i Aarhus Kommune og lokale elitekor klar til at synge sammen med bigbandet, og publikum kan se frem til to gratis koncerter i Aarhus Domkirke den 2. juni: Klokken 15 og 16.30.

 

Der er lagt op til to sprudlende koncerter i storslåede omgivelser.

 

”Det bliver den vildeste musikalske oplevelse både for eleverne, for forældre, bedsteforældre og venner, som kan komme og høre koncerten,” siger Josefine Dalum, der er lærer på Forældreskolen i Aarhus.

 

Flere børn skal synge

Sangkraft Aarhus arbejder for at fremme sangen for både børn og voksne, og deltagerne er i fuld gang med at øve til KæmpeKor koncerterne. Det går over al forventning, fortæller dirigent for årets KæmpeKor, Birgitte Næslund Madsen.

 

”Jeg var imponeret over, hvor hurtigt de mange sangere fik styr på musikken, og hvor gode de var til korprøve i tre timer. Det kommer til at lyde megagodt,” siger Birgitte Næslund Madsen.

 

KæmpeKor koncerterne har været en tradition gennem mange år, og det er et projekt,  som  Sangkraft Aarhus både er glade og stolte over.

 

”Vi når ud til mange skolebørn, som i dette projekt får mulighed for at synge sammen med byens elitekor og Aarhus Jazz Orchestra,” siger Andrea Krüger Holm, daglig leder af Sangkraft Aarhus.

 

Ny musik markerer 10-års jubilæum

Årets koncert i Domkirken bliver helt unik. Sangkraft Aarhus fejrer nemlig 10-års fødselsdag, og i den anledning har Kristian Leth og Søren Møller skrevet helt ny musik til både korsangere og orkester under titlen Hverdagens Kosmos, og det vækker begejstring.

 

”Det er fantastisk, at vi får muligheden for at fejre Sangkraft Aarhus’ 10-års jubilæum med et nyt værk skrevet til lejligheden. Det er en enestående mulighed for at vise og opleve, hvorfor kæmpekoret er så vigtig en medspiller i det aarhusianske musikliv,” siger Brian Stenger Poulsen, dirigent for Skt. Clemens Drengekor.

 

Til koncerterne kan publikum høre danske sommersange, de kan synge med på en fællessang og selv deltage i sangfællesskabet. Og så venter der et særligt genhør med Solens sang, der blev skrevet og sunget til H.M. Dronningen i anledning af Dronningens Regeringsjubilæum den 4. juni sidste år.

 

Koncerterne er støttet af Magistratsafdelingen for Børn og Unge, som både Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra har en samarbejdsaftale med, og af C.A.C. Fonden.

 

FAKTA

KæmpeKor koncerter med Sangkraft Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra

Fredag den 2. juni kl. 15.00 og kl. 16.30 i Aarhus Domkirke.

Koncerterne er gratis, men der skal reserveres billetter via www.aarhusjazzorchestra.dk eller på www.sangkraftaarhus.dk

 

Deltagere i årets kæmpekor 

Hasle Skoles Kor, Egebakkeskolens Kor, 3. Y fra Forældreskolen, Interskolens 3.-4.-klasses Kor, 4. Y fra Bavnehøjskolen, Sct. Clemens Drengekor og Spiredrengekor, Aarhus Juniorkor, Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor, Aarhus Pigekor. I alt 260 sangere.

 

Om Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene og har høstet flotte priser og fantastiske anmeldelser for deres koncerter og udgivelser. Gennem årene har jazzorkestret arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Randy Brecker, Marilyn Mazur, Eliane Elias, Peter Erskine, Jamie Cullum, David Sanborn og Melody Gardot. Læs mere om Aarhus Jazz Orchestra her: www.aarhusjazzorchestra.dk