Sangkraft Aarhus afholdt en workshop i samarbejde med Sangens Hus den 4. oktober 2023. Workshoppen satte fokus på emner som den gode musiktime, sangglæde, kvalitet i sang, puls og rytme, solfa og musikalsk skaben.

 
Workshoppen gav en kort præsentation af nogle af de metoder, som Sangens Hus har udviklet i forbindelse med forløbet Sang, Bevægelse og Læring (SBL). Metoderne er beskrevet i den nye bog: “Glade stemmer i skolen”, som lærerne fik med hjem.
 
Deltagerne på workshoppen var enige om, at det var skønt at blive mindet om alt det, som stemmen kan!
 
Underviserne var de to sangkonsulenter, Astrid Steen Noringriis og Julie Kold Vilstrup, der på skift gik i dybden med de forskellige metoder i forhold til indstudering og udvikling af repertoire.
 
Deltagerne på workshoppen var ca. 20 lærere fra henholdsvis Holme Skole, Rosenvangskolen, Lisbjergskolen, Højvangskolen, Forældreskolen, Viby Skole, Virupskolen, Aarhus International School og Rudolf Steiner Skolen i Aarhus. De prøvede metoderne af på egen krop og lod sig inspirere og udfordre, og de var med på alle aktiviteterne, samt deltog aktivt i dagens faglige og pædagogiske refleksioner.
 
Det var tydeligt at mærke det store engagement og den sangglæde, der var i rummet, samt fokus på at skabe flow i undervisningen. Særligt “flow”, “stemmevariation” og “show, don’t tell” var nogle af de ord, som flere lærere tog med sig hjem fra dagen.
 
Tak til Sangens Hus for samarbejdet og til Magistratsafdelingen for Børn og Unge i Aarhus, samt Augustinusfonden for at støtte aktiviteterne i Sangkraft Aarhus.
 
Tak til Aarhus Domkirke for lån af lokaler.