Det har i flere år været en god tradition at mødes til morgensang i Aarhus Domkirke i festugen arrangeret af Sangkraft Aarhus. I år bliver arrangementet som så mange andre ting lidt anderledes, da morgensangen i år også går online. Hver dag fra mandag d. 31/8 til fredag d. 4/9 kl. 9.15 afholdes morgensangen som livestreaming på Youtube, så man har mulighed for at synge med fra stuerne. Du kan følge morgensangen direkte på www.sangkraftaarhus.dk.

Det er også som vanligt muligt at medvirke helt traditionelt, dog er der en begrænsning på 100 deltagere. Det er derfor nødvendigt at bestille en gratis billet til den ønskede dag på dette link: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/event_list/EM9313. Der er kun adgang med billet.

Det er den nytiltrådte leder af Skt. Clemens Drengekor Brian Stenger Poulsen, som står for sangen. Man finder programmet for dagene og livestreamen samt billetreservation på Sangkraft Aarhus’ hjemmeside www.sangkraftaarhus.dk

Leder af Sangkraft Aarhus, Christina Holm Dahl, udtaler: ”Morgensang i Domkirken i festugen er en af vores vigtigste begivenheder i løbet af året. Det er der, vi mødes med børn, unge og voksne fra hele Aarhus om sangen og sammen sætter dagen godt i gang. Men corona-situationen gør, at vi er nødt til at ændre lidt i en ellers stærk tradition. Vi har derfor bestemt os til at tilføje online morgensang i år. Det er ikke det samme som at mødes, men vi håber på alligevel at kunne skabe et samlingspunkt. Desuden har vi mulighed for at have 100 mennesker fysisk med i domkirken hver dag.”

Hun fortæller videre: ”Vi plejer at have et rigtig godt fremmøde af skolebørn fra hele Aarhus, men de er i øjeblikket udfordrede af transport. Vi håber, at de med hjælp af livestreamen får mulighed for at synge med sammen hjemme på skolerne. Online-formatet giver også mulighed for, at mennesker i risikogrupper kan synge med fra deres hjem”.

Morgensang i Domkirken finder altså sted mandag d. 31/8 til fredag d. 4/9 kl. 9.15 og varer en halv times tid. Hver dag synger man 4 sange sammen og guides kyndigt igennem af Brian Stenger Poulsen. Sangtekster kan findes inden arrangementet på Sangkraft Aarhus’ hjemmeside.

———-

For yderligere information kontakt leder af Sangkraft Aarhus Christina Holm Dahl, christina@sangkraftaarhus.dk, tlf. 20156370.