Som en del af Aarhus’ fejring af H. M. Dronningens besøg d. 3.-4. juni planlægges der et storstilet arrangement med et kæmpekor bestående af børn og unge fra byens skoler, Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor, Aarhus Pigekor og Skt. Clemens Drengekor og Aarhus Jazz Orchestra.

Sangkraft Aarhus har i løbet af de sidste 10 år etableret en fantastisk tradition, hvor 2-300 skolebørn to gange årligt får mulighed for at medvirke i en Kæmpekorkoncert i samarbejde med nogle af byens elitekor som Skt. Clemens Drengekor, Aarhus Pigekor, Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor, og henholdsvis Aarhus Jazz Orchestra ved en sommerkoncert og Aarhus Symfoniorkester ved en julekoncert. Inden koncerterne får børnene besøg af sangkonsulenter, som hjælper med at få sangene helt på plads og med at få stemmerne til at klinge.

”Vi har erfaring for, at sangkonsulentbesøgene giver det hele et løft. Jo bedre skolebørnene kan tekst og melodi, og jo mere de bruger kroppen til at synge med – jo bedre lyder det! Når børnene kan det hele udenad, så har de mere overskud til at se på dirigenten, og det gør det meget sjovere at synge koncert. Det er ikke alle skoler, der overhovedet har et skolekor, så det fungerer rigtig godt med dette samarbejde mellem skoler, elitekor og orkester, fordi alle får oplevelsen af at kunne synge i kor.” Andrea Krüger Holm, leder af Sangkraft Aarhus

I år får sommerkoncerten en ganske særlig gæst. Det er Hendes Majestæt, der er på sommertogt i Aarhus i pinsen, og som i den forbindelse får lidt ekstra fejring i anledning af regentjubilæet.

”Der er ingen tvivl om, at det her vil blive en stor oplevelse for alle de medvirkende. Det er noget, som de her børn aldrig kommer til at glemme! Hvor tit får man lov til at synge for Dronningen?”, siger Birgitte Næslund Madsen, dirigent for Aarhus Pigekor og Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor.

Brian Stenger Poulsen, dirigent for Skt. Clemens Drengekor supplerer: ”I løbet af de sidste par år med nedlukning kan vi virkelig se, hvor meget fællessangen betyder i Danmark. Vi har sunget sammen hver for sig bag skærmene, men nu kan vi igen mødes i et kæmpestort kor og lade stemmerne klinge sammen, og det bliver selvfølgelig ekstra festligt med Aarhus Jazz Orchestra. Det glæder vi os meget til.”

Sangkraft Aarhus håber på stor tilslutning til arrangementet fra både børn og voksne.

”Aarhus er jo en rigtig korby, så vi vil virkelig gerne være med til at fejre Hendes Majestæt på den allerfestligste måde, vi kan tænke os – nemlig at synge sammen”, fortæller Andrea Krüger Holm, leder af Sangkraft Aarhus